MAKE-UP, DE FINISHING TOUCH?

Terug naar Column de uitstraling

   

De feestdagen staan in het teken van een wat uitbundiger make-up: een delicate make-up met kleine verrassinkjes, zoals een mascara die zilveren glittertjes op de wimpers achterlaat. De kleuren blijven rustig en delicaat, maar ze zijn wel aanwezig. Dus geen make-up om te camoufleren maar make-up die gezien mag worden. De natuurlijke look maar dan meer geaccentueerd. Eventueel een bodylotion op decolleté en schouders met een speciale feestelijke gloed en de feestdagen kunnen niet meer stuk!Het accent wordt komend seizoen voornamelijk op de ogen gelegd, op de lippen word een zacht gekleurde, doorschijnende lipgloss aangebracht. Bij kleine lippen worden de contouren met potlood aangebracht voor het aanbrengen van de gloss, bij grotere lippen erna. Maar ook een contrast is mogelijk, bijvoorbeeld licht opgemaakte ogen met rode lippen. Er wordt in de visagie altijd gekozen voor één aandachtspunt.

Blosjes passen uitstekend bij deze trend en doet ook nog eens wonderen voor de teint. Houd het licht en speels en laat de rouge eventueel doorlopen naar de slapen uitlopend naar de wenkbrauw: Dit geeft een natuurlijk effect.Weet je niet waar de blusher te plaatsen? Lach dan even in de spiegel, daar waar je wangen omhoog komen plaats je de blusher.

De ogen: Lichte tinten maken optisch groter, donkere tinten maken kleiner of geven diepte. Daar maak je gebruik van door bijvoorbeeld bij overhangende oogleden donkere, matte tinten te gebruiken. Lichtere, glanzende tinten maken ze daarentegen juist duidelijker.Bij kleinere ogen op het hele ooglid tot aan de wenkbrauw, een lichte kleur aanbrengen en een donkere in de oogplooi/arcadeboog. Daarna de bovenste wimpers afwerken met mascara in een zwartbruine of zwarte kleur.Heb je een warme huidskleur(met geel/bruine ondertoon), kies dan kleuren die harmoniëren met goud, waar geel in zit.Heb je een koele huidskleur(met roze ondertoon), kies dan voor kleuren die harmoniëren met zilver, waar blauw in zit.

De mond: Test een lipstick niet uit op de rug van je hand, maar op een vingertop. De kleur van deze huid komt beter overeen met die van de lippen. Opbrengen: Breng de lipstick aan met een lippenseeltje, hij zal dan langer blijven zitten en je hebt minder lipstick nodig. Bij droge lippen kun je eerst wat vette balsem opdoen, in een tissue happen en dan pas gewone lipstick aanbrengen. Lipgloss: Welke kleur lipstick je ook draagt, het is de trend deze te laten glimmen met extra gloss.


De wenkbrauwen: Voor het modelleren van de wenkbrauwen gebruik je een wenkbrauwpotlood, een oude mascara of een oogschaduw in een tint donkerder dan de natuurlijke wenkbrauwkleur.En zo teken je de perfecte vorm: houd een potlood voor het puntje van de neus en het midden van je oog, op dit punt is de wenkbrauwboog het hoogst. Hoe lang de wenkbrauw moet worden, kun je meten door een potlood te plaatsen voor het puntje van de neus en langs de buitenooghoek. Je kunt je wenkbrauwen laten epileren bij de schoonheidsspecialist, zij kiest een passend model bij de vorm van je ogen en gezicht en geeft je tevens tips voor het bijhouden hiervan.

Een vermoeide oogopslag? Verdoezel dit ongemak door alleen de bovenste wimpers dik aan te zetten en de onderrand vrij te houden van mascara, dit opent het oog heel sterk. Als je mascara op het onderste ooglid wilt gebruiken, zorg er dan voor dat de huid eronder goed droog is en afgepoederd. Is de huid nl. te vet dan zou de mascara af kunnen geven.

Verven? Een eenvoudige behandeling waarmee veel plezier wordt behaald is het laten verven van de wimpers en wenkbrauwen. Hiermee krijgen ze een tint passend bij je gezicht, waardoor het gezicht een bijzondere uitstraling krijgt. Je kunt dit laten doen bij de schoonheidsspecialist.

Hoe kies je de juiste tint voor je foundation?De keuze van de tint van een foundation is erg belangrijk en eigenlijk de eerste echte basis voor een mooie make-up.Als je een huid eens goed bekijkt, dan zul je zien dat de kleur van persoon tot persoon verschilt. Daarom zijn er ook verschillende kleuren en soorten foundation, bijvoorbeeld met een geel of een rood pigment. De huid neigt ook altijd meer naar roze of meer naar geel. Als je dat weet, is het niet meer zo moeilijk om de juiste foundation te vinden. Mijn advies: Gebruik een foundation die dezelfde kleur heeft als je eigen huidskleur. Je kunt een foundation het beste proberen op een plekje op je kin, dicht bij je nek. Zie je geen kleurverschil, dan heb je de juiste make-up gevonden.

Welk type foundation past het beste bij je huid?

Een normale huid verdraagt meestal ieder type make-up, een normale huid is compact, heeft een gezonde kleur en glimt niet.Als je echter olieachtige zones op, gewoonlijk, voorhoofd, neus en kin hebt, dan is de keuze wat complexer. Eigenlijk moet je dan met twee verschillende foundations werken: een matte basis voor de glimmende zones en een crèmeachtige basis voor de niet-vette zones.Heb je een vochtarme huid, dan is mijn advies: zo veel mogelijk hydrateren en verder het beste een foundation op waterbasis gebruiken om je huid te beschermen en te voeden.Heb je een droge huid dan is een vloeibare of crème foundation ideaal. Deze zal de tekorten aan vet aanvullen en eventuele lijntjes beter camoufleren.Voor een huid met acné gelden weer andere regels. In ieder geval is het belangrijk dat je niet-comedogene producten gebruikt, dat wil zeggen producten die het natuurlijke systeem van de huid niet verstoren, veranderen of beschadigen. Bij de realisatie van deze producten is er speciaal op gelet dat zij de poriën niet verstoppen en dat zij geen zwarte puntjes veroorzaken. Een vette huid kan glimmend en/of vochtarm zijn, wat ik hierboven heb verteld is dus ook hier van toepassing. Gebruik daarnaast een correctiestick, deze stick dekt beter dan een foundation en kan worden gebruikt om pukkeltjes en vlekjes te camoufleren. Breng verder op de zones met acné niet teveel foundation aan want als je oneffenheden te zeer bedekt dan maakt dat de laag alleen maar dik en in plaats van je acné te verbergen, ga je alles accentueren. Gebruik je foundation dus op 'verstandige' wijze.Ik wens jullie allen fijne feestdagen en veel succes met jullie persoonlijke "finishing touch".                         boven